Ár. Szolgáltatás. Termék - PR

Vállalkozások, szolgáltató cégek, termékek bemutatása, PR-cikkek, honlapajánló - >itt is: Szolgáltatás Budapest Transzfer Infra

Transzferár-nyilvántartás - módosított szabályok

A törvényi változásokat rendszeresen nyomon követő szakmai blogunkban - amelyet egyre többen olvasnak, nem is véletlenül, hiszen a címében szereplő kifejezésekre keresve a Google találati listák élén találjuk - egy legutóbbi posztunkban arról számoltunk be, hogy vannak könnyítések a transzferár-rendeletben, de ezen nem érvényesek visszamenőleg. Az érdemi változások egy másik értelmezéséről  az Origó című internetes hírportál számol be a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda szakértőinek véleménye alapján. Nézzük, hogyan értelmezik ők a Nemzetgazdasági Minisztérium új rendeletét.

Módosulnak a transzferár-dokumentációra vonatkozó szabályok

Módosul a transzferár-dokumentációkra vonatkozó szabályozás, a módosítások egy része a szabályozás pontosítását szolgálja, ám vannak érdemi, a vállalkozások adminisztrációs terhein könnyítő változások is - értesült

A módosítás egyik fontos újítása, hogy beiktatja a transzferár-rendeletbe az eddigi, egyébként az OECD transzferár irányelveire épülő gyakorlatot, amely szerint a szokásos piaci ár meghatározására összehasonlítható vállalkozásokra vonatkozó adatbázisok adatai is felhasználhatóak - mutatott rá dr. Fischer Ádám Szabolcs és dr. Riszter Gergely.

A módosítás valamelyest bővíti a transzferár-dokumentáció készítése alól mentesített tranzakciók körét. A jelenleg hatályos szabályozás alapján ugyanis - többek között - nem kell transzferár-dokumentációt készíteni azokra az ügyletekre vonatkozóan, ahol a szerződés megkötésétől az adóév utolsó napjáig terjedő időszakban a teljesítések értéke nem érte el az 50 millió forintot.

Ez annyiban kerül módosításra, hogy az 50 millió forintos értékhatárt ezen túl adóévenként kell vizsgálni. Ennek a több évre kötött megállapodások esetén lesz jelentősége, hiszen nem kell összeszámítani a különböző adóévekben teljesített kifizetéseket.

Az értékhatár vonatkozásában a módosítás már azt is egyértelművé teszi, hogy ha külföldi pénznemben határozták meg a szerződésben az ellenértéket, akkor azt milyen árfolyamon kell forintra átszámítani az értékhatár vizsgálatakor - húzták alá a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda szakértői.

Alacsony hozzáadott értékű, csoporton belüli szolgáltatások

Az érdemi módosítások közül kiemelendő továbbá, hogy változni fognak az alacsony hozzáadott értékű, csoporton belüli szolgáltatások nyilvántartására vonatkozó szabályok. Alacsony hozzáadott értékű szolgáltatásnak azok, a rendeletben tételesen felsorolt szolgáltatások minősülnek, amelyet egy vállalatcsoport egyik tagja nem főtevékenysége keretében nyújt a csoport másik vagy, akár valamennyi tagjának. A rendelet meghatározásában ilyen szolgáltatások például egyes IT szolgáltatások, adminisztratív szolgáltatások, számviteli, jogi vagy könyvvizsgálói tevékenységek.

A módosítás ezekkel az alacsony hozzáadott értékű, csoporton belüli szolgáltatásokkal kapcsolatos nyilvántartási kötelezettségek vonatkozásában szélesíti a piacinak minősülő haszonkulcs-tartományt, így az alacsony hozzáadott értékű, csoporton belüli szolgáltatások esetén, összhangban az erre vonatkozó EU Joint Transfer Pricing Forum ajánlásával, a 3 százalék és 10 százalék közötti haszonkulcsot (szemben az eddigi 3 százalék és 7 százalék közöttivel) fogja a módosított rendelet piaci mértékűnek elfogadni.

A hatálybalépés

Bár a módosító rendelet 2013. június 21-én lép hatályba, az új rendelkezéseket a vállalkozások, választásuk szerint, már a 2012. adóévre vonatkozó nyilvántartások elkészítésekor is alkalmazhatják, feltéve, hogy a nyilvántartás elkészítésének határideje 2013. január 1-ét követően van.

Dr. Fischer Ádám Szabolcs és dr. Riszter Gergely szerint ez azonban már csak a naptári évtől eltérő üzleti évet alkalmazó társaságokra vonatkozik a gyakorlatban. A többi vállalkozásnak ugyanis 2012. adóévre vonatkozó dokumentációt már a társaságiadó-bevallás benyújtásáig, tehát legkésőbb május 31-ig el kellett készíteniük.

_________________________

GOOGLE  H I R D E T É S

A Google 2013-ban a címkéző-kategorizáló kulcsszavas keresés helyett a természetes beszédre jellemző kérdések szerinti keresést részesíti előnyben. Ennek megfelelően nem támogatja a kulcsszavas keresőoptimalizálást sem, ezért a honlapok elkészítésében és a külső link építési folyamatban is a keresőkérdések-keresőmondatok kaptak főszerepet. Ennek érvényesítéséhez persze nem elegendő, ha ezentúl minden link-szöveget kérdés formájában adunk meg: ennél ravaszabb, mandinerből célba találó  eljárásokra van szükség. Az ilyen módszereket a SEO-szakma kognitív arvisura linképítés néven emlegeti, úgy tartva, hogy a Google mesterséges intelligenciáját csak az emberi gondolkodás leleményessége múlhatja felül. A kérdésre, hogy korszerű értelemben mi a linképítés? - ez a válasz: honlap Google-helyezésének javítása Arvisura módszerrel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://transzferar.blog.hu/api/trackback/id/tr695386087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss bejegyzések, PR-cikkek

  • Télikert építése során hol kerülnek felhasználásra műanyag elemek?
    Télikert építése során hol kerülnek felhasználásra műanyag elemek?Bármely növényház vagy télikert építése során a műanyag elemek számos területen alkalmazhatók, mind funkcionális, mind esztétikai célokat szolgálva. Íme néhány példa: Szerkezeti elemek Tetőablakok...
  • Mit jelent a cisztás fibrózis?
    Mit jelent a cisztás fibrózis?A cisztás fibrózis egy életet fenyegető, öröklődő betegség, amit a sejtek víz,- és sóháztartását szabályozó egyik gén hibája okozza. Magyarországon minden 25.emberben megtalálható ez a hibás gén, de...
  • Célszerű-e a memóriabővítés használt laptopnál?
    Célszerű-e a memóriabővítés használt laptopnál?Nagyon is célszerű lehet memóriabővítést végezni egy szervizben vásárolt használt laptop teljesítményének a növeléséért, ha az alkalmazásaid vagy munkafolyamataid azt igénylik. A memóriabővítés...
  • Építőanyag árak télikertépítéshez
    Építőanyag árak télikertépítéshez- terasz beépítés ára | műanyag télikert | házhoz épített terasz tető megoldások - Mennyibe kerül a teljes teraszbeépítés? Családi ingatlanunk komfortja szempontjából a jó télikert ára...

Ár, árak. Szolgáltatás ára, termékmarketing

Budapest transzfer árak - infrapanel piaci ár. Ivóvíz fertőtlenítés klór-dioxid oldattal. Ipari műanyag tartály gyártás. Szerviz Budapest Terasz. Online tartalom marketing. PR-cikkek elhelyezése, szövegírás ára. Első helyezés: Google első oldal a keresőben. Weblap optimalizálás és keresőmarketing, szemantikus linképítés elektromos infrafűtés árak és infrasugárzó panelek. kulcsszóval.Ipari szállítás, honlap-SEO.

Infra hősugárzók - infrafűtés

infrafűtés - infrasugárzó panelekAz elektromos fűtés gazdaságos. Lakásokban sötétsugárzó paneleket célszerű telepíteni. Teraszfűtés: infrasugárzók.

Transzferár dokumentáció - tartalommarketing

Transzferár nyilvántartás, transzferár dokumentáció és szabályozás. Adózás, piaci ár, transzfer ár, kapcsolt vállalkozások. Online marketing és PR-cikkek ára. Honlap keresőoptimalizálás és linképítés árak: Cél a Google első oldal. Tartalom marketing. Télikert építés a Budapest Terasz Transfer.

Ipari műanyag tartályok és kármentő tálcák gyártása

műanyag ipari kármentő tálca

Műanyag kármentő tálca - gyártás,ipari alkalmazás, környezetvédelem

transzferár nyilvántartás és dokumentáció

Laptop kijelző ára

tablet érintőkijelző csere - laptop szervizGoogle szempontú weblap optimalizálás, kreatív kulcsszavas linkprofil építés: Google első helyre kerülés az organikus keresőtalálatok listáján (SERP) a következő keresőkifejezésekkel. Laptop: szerviz szolgáltatások - Budapest. Alkatrészcsere ingyen, billentyűzet javítás. Laptop kijelző csere ára, tablet érintőkijelző.

Télikertépítés - üveg terasz

Télikert építés - télikertgyártás. Teraszbeépítés - Medencefedés - kerti pergola. Üveg pavilon - tolóajtó, bukóablak. Tervezés, gyártás, beszerelés. Építőipari szolgáltatások. Növények a télikertben. Terasz ötletek

telikertek - teraszbeépítés

 

SEO, támogatás

Transzferár-oldalak + laptop

SEO-weboldalak:

Budapest transzfer szolgáltatás

Budapesten keresőoptimalizálás sikerdíjas elszámolás keretében is lehetséges megfelelő weboldal optimalizálási és linképítési feltételek mellett. Közvetlenül a SEO-szakember segítségével. Ne feledje: minden arvisura könyv letöltés esetén a transzferárazási kreatív honlap optimalizálás hatékonyságának fokmérője. - Transzfer csere ár és PR-cikk szolgáltatások, SEO Budapest

kiemelt: Esővíz tisztító, szűrő berendezés.

süti beállítások módosítása